Uutiset

Touko 13, 2017

Nettisivumme on julkaistu!

Kesä 11, 2017

Haut ovat auki! Ohjeet löytyvät nyt sivuilta.

Kesä 17, 2017

Puriconin aikuisviihdevieraaksi saapuu hentai-artisti ShindoL!

Kesä 20, 2017

Nordic Cosplay Champioship -karsinta järjestetään Puriconissa! Lisätietoja täällä.

Heinä 27, 2017

Kuuntelimme teitä ja kävimme toimeen!

Kiitämme kaikesta saamastamme palautteesta! Olemme nyt käyneet palautteen läpi niin sähköposteista kuin sosiaalisesta mediastakin. Palautteissa toistui muutamat selkeät teemat ja kysymykset, joihin vastaamme tässä postauksessa.

Mikä ihmeen Puricon? Tää näyttää liian söpöltä. Aivan liikaa ylisanoja.

Saimme useasta suunnasta ihmettelyä, mikä Puricon oikein on. On aivan totta, ettemme olleet tarpeeksi selväsanaisia tästä. Puricon on siis japanilaisen katu- ja lolita-muodin, cosplayn ja musiikin tapahtuma, jossa on myös tilaa japanilaisen populaarikulttuurin ohjelmalle.

Saimme myös palautetta tapahtumamme ilmeestä, ja sitä kuvailtiin muun muassa liian söpöksi eikä koettu, että se olisi sopinut yhteen tapahtumamme teeman kanssa. Tästä syystä laitoimme ilmeemme uusiksi. Toivottavasti onnistuimme!

Kuten otsikosta varmasti huomaatte, saimme palautetta myös markkinoinnistamme ja erityisesti teksteistämme. Laitoimme nekin uusiksi. Kieltämättä joukkoon oli päässyt turhia superlatiiveja ja ylisanoja etenkin, kun järjestämme Puriconia ensimmäistä kertaa.

Miksi teillä on hentai-artisti kunniavieraana?

Valintamme vaikuttaa varmasti omituiselta, kun otetaan huomioon Puriconin teema. Halusimme kuitenkin tarjota jotain erityistä tapahtumamme täysi-ikäisille kävijöille ja tästä syystä kunniavieraistamme löytyy myös hentai-artisti. Jatkossa keskitymme Puriconissa puhtaasti tapahtuman teeman mukaisiin vieraisiin.

Puriconin järjestää Suomen Con-tapahtumat Oy

Saimme myös palautetta, ettei viestinnästämme käy tarpeeksi selvästi ilmi, että Puriconin takana on yritys. Aiemmin toimimme tapahtumakentältä poimitun tavan mukaan eli ilmoitimme sosiaalisen median kanaviemme kuvauksissa, että Puriconin järjestää Suomen Con-tapahtumat Oy, ja tämä tieto löytyi myös nettisivujemme alabannerista. Lisäksi Yhteystiedot-sivulta pääsi yrityksemme nettisivuille.

Saadun palautteen perusteella lisäsimme tiedon SCT Oy:stä niin etusivulle kuin ohjelma- ja vapaaehtoisten työntekijöiden haun yhteyteen. Toivottavasti ratkaisumme on sopiva vastaus palautteisiin!

Mitä Puriconissa on luvassa? Ja mitä seuraavaksi?

Teemansa mukaisesti Puriconissa on luvassa työpajoja, luentoja, keskustelupaneeleita, konsertteja, cosplay-kisoja ja muotinäytöksiä japanilaisesta katu- ja lolita-muodista ja musiikista sekä ohjelmaa japanilaisesta populaarikulttuurista. Toteutamme esimerkiksi cosplay-ohjelmaa ja Puriconin cosplay-kisat yhteistyössä Cosvision ry:n ja muotiohjelmia ja -näytöksiä yhteistyössä Hellocon ry:n kanssa.

Lisäksi julkaisematta on vielä muutama kunniavieras. Joko olet tutustunut optisten illuusioiden mestariin Kay Pikeen ja Japaniin tiensä raivanneeseen hentai-artisti ShindoL:iin? Seuraavan kunniavieraamme julkaisemme ensi viikon torstaina. Voimme sen verran paljastaa, että kyseessä on musiikkivieras.

Huomenna perjantaina julkaisemme cosplay-kisojen säännöt ja lisätietoa kisojen hauista. Ensi viikolla alamme muun muassa julkistamaan ohjelmaa! Seuraatko meitä jo Twitterissä ja Facebookissa?

Kiitämme vielä kertaalleen kaikesta saamastamme palautteesta! Toivomme, että palautteiden perusteella tehdyt parannukset ovat mieleen.

Jos haluat antaa palautetta tai esittää kysymyksiä, saat meidät kiinni Twitteristä, Facebookista ja lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@puricon.fi.

Heinä 28, 2017

Cosplay-kisojen säännöt, hakuohjeet ja -ajat julkaistu!

Julkaisimme cosplay-kisojemme säännöt, hakuohjeet ja -ajat. Puriconissa kisataan lauantaina kolme kisaa: Nordic Cosplay Championshipin -karsinta, pukukisa ja Super Hall Cosplay.

Hakuajat ja ohjeet

Nordic Cosplay Championship -karsintaan ilmoittaudutaan hakulomakkeen kautta. NCC-karsintaan otetaan kisaamaan 15 nopeiten ilmoittautunutta. Haku alkaa tiistaina 1.8. klo 20.00 ja päättyy sunnuntaina 20.8. klo 20.00.

Pukukisassa kisataan kahdessa kategoriassa: kokeneet ja aloittelijat. Molempiin kategorioihin otetaan mukaan 10 nopeiten ilmoittautunutta. Myös pukukisaan ilmoittaudutaan hakulomakkeen kautta. Haku alkaa maanantaina 21.8. klo 20.00 ja päättyy sunnuntaina 10.9. klo 20.00

Super Hall Cosplay -kisan osallistujat valitaan Puriconin tapahtuman kävijöistä Jyväskylän Paviljongista! Super Hall Cosplayhin valitaan niin yksilöitä, pareja kuin ryhmiä kisaamaan.

Lisätietoa kisoista ja kisojen säännöt voit lukea Cosplay-sivultamme.

Heinä 31, 2017

Lisätietoa huomisesta Nordic Cosplay Championship -karsinnan hakulomakkeesta sekä työvoima- ja ohjelmahausta!

Nordic Cosplay Championshipin karsinnan hakulomakkeesta

Huomenna tiistaina 1.8. klo 20.00 alkaa Nordic Cosplay Championshipin karsinnan kisaajahaku. Hakulomake on Google Forms -lomake. Lomakkeen täyttäminen ei vaadi kirjautumista tai tunnusten luomista Gmailiin. Linkki lomakkeeseen julkaistaan Twitter-tilillämme, Facebook-sivullamme ja Cosplay-sivuillamme samanaikaisesti.

Lomakkeessa kysytään seuraavat asiat:

  • Henkilötiedot (nimi, ikä, puhelinnumero, sähköposti)
  • Kisaajan lyhyt esittely
  • Hahmovalinta (nimi ja lähde)
  • Linkki Dropbox- tai Google Drive -kansioon, jossa on referenssikuvat (kuvia väh. 2 kpl)
  • Esityksen synopsis (luonnostelma, ei pakollinen)
  • Aiempi kisakokemus
  • Aiemmat kisasijoitukset
  • Facebook-sivu, Instargram-tili, Twitter-tili (ei pakollinen)

Mukaan kisaamaan otetaan 15 nopeinta hakijaa. Jos et ole vielä tutustunut Nordic Cosplay Championshipin sääntöihin, löydät ne Cosplay-sivultamme.

Vapaaehtoisten työntekijöiden hausta

Puriconin vapaaehtoisten työntekijöiden haku on auki aina sunnuntaihin 27.8. saakka. Aloitamme piakkoin tekemään työntekijävalintoja. Kiitos kaikille hakeneille, teitä on paljon!

Ohjelmahausta

Olemme aloittaneet ohjelmavalintojen tekemisen, ja näistä valinnoista on jo lähtenyt tietoa ohjelmanpitäjille. Ohjelmahakumme on auki sunnuntaihin 20.8. saakka. Olemme myös saaneet ohjelmaehdotuksia erittäin runsaasti, kiitos niistä!

Elo 3, 2017

Kolmas kunniavieraamme on monilahjakkuus Yui Makino!

Monilahjakkuus Yui Makino saapuu Puriconiin. Hän on laulaja, näyttelijä ja erinomainen pianisti, mutta animepiireissä hänet tunnetaan parhaiten työstään ääninäyttelijänä Tsubasa: Reservoir Chroniclen Sakurana.

Vuodesta 2005 lähtien Makino on myös luonut monia teemakappaleita animesarjoihin – näistä viimeisimmän voi bongata tällä hetkellä pyörivästä Sagrada Resetistä, jossa hän on myös ääninäyttelijän roolissa.

Makinon löydätte Q&A-ohjelmasta ja nimikirjoitustilaisuudesta, mutta vierailun kruunaa ehdottomasti lauantai-illan täyspitkä konsertti!

Onko jotain, mitä haluatte tietää Makinosta ja hänen työstään? 10.8.2017 avaamme lomakkeen, jolla voi kuukauden ajan lähettää kysymyksiä Makinon Q&A-ohjelmaa varten!

Yui Makinon ohjelmien kuvaaminen on kielletty hänen tuotantotiiminsä pyynnöstä. Hän ei myöskään voi antaa ääninäytteitä ja toivommekin tähän ymmärrystä kävijöiltämme.

Tervetuloa Suomeen Yui Makino!

Lisätietoa Yui Makinosta löydät hänen nettisivuiltaan.

Elo 10, 2017

Kysymyksiä Yui Makinolle?

Haluatko kysyä jotain Yui Makinolta hänen työstään tai musiikistaan? Nyt sinulla on mahdollisuus! Kuten lupasimme viime viikolla olemme avanneet Google Form -lomakkeen, jonka kautta voit lähetää kysymyksesi Yui Makinon Q&A -ohjelmaan. Tässä linkki lomakkeelle. Lomake on auki lauantaihin 6.9.2017 saakka.

Kolmas kunniavieraamme Yui Makino

Monilahjakkuus Yui Makino saapuu Puriconiin. Hän on laulaja, näyttelijä ja erinomainen pianisti, mutta animepiireissä hänet tunnetaan parhaiten työstään ääninäyttelijänä Tsubasa: Reservoir Chroniclen Sakurana.

Vuodesta 2005 lähtien Makino on myös luonut monia teemakappaleita animesarjoihin – näistä viimeisimmän voi bongata tällä hetkellä pyörivästä Sagrada Resetistä, jossa hän on myös ääninäyttelijän roolissa.

Makinon löydätte Q&A-ohjelmasta ja nimikirjoitustilaisuudesta, mutta vierailun kruunaa ehdottomasti lauantai-illan täyspitkä konsertti!

Lisätietoa Yui Makinosta löydät hänen nettisivuiltaan. Voit lukea lisää hänen vierailustaan Puriconissa Kunniavieras-sivultamme.

Elo 24, 2017

Puricon siirtyy lokakuuhun 2018

Suomen Con-tapahtumat Oy on tehnyt päätöksen Puriconin siirrosta ensi vuoden lokakuulle. Uusi päivämäärä on 20.–21.10.2018 ja tapahtuma järjestetään Jyväskylän Paviljongissa. Syynä päätökseen on vauhtisokeus ja sen vaikutus lipunmyyntiin. Vaikka Puricon siirtyy ensi vuodelle, lupaamme säilyttää tapahtuman teeman.

Mitä on luvassa ensi vuonna?

Street Fashion Finland ja Hellocon ry ovat mukana myös ensi vuoden Puriconissa järjestämässä ohjelmaa! Luvassa on siis monipuolisesti teemanmukaisia ohjelmanumeroita ja muotinäytöksiä.

Lisäksi olemme kiinnittäneet jo ensi vuoden Puriconiin teemamme mukaisia kunniavieraita. Jos sinulla on kunniavierasehdotuksia, otamme niitä mielellämme vastaan! Niitä voi lähettää sähköpostilla kunniavierasvastaavallemme Nina Muuriselle osoitteeseen nina@conventions.fi

Olen ostanut lipun Puriconiin, miten toimin?

Olemme lähettäneet kaikille lipun ostaneille sähköpostitse ohjeet, kuinka toimia. Kannattaa tarkistaa myös roskaposti! Lipun ostaneille palautamme rahat. Mikäli teille tulee mieleen kysymyksiä, voitte lähettää meille sähköpostia osoitteeseen liput@puricon.fi

Olen myyjä/taidekujalainen, miten toimin?

Myyjille ja taidekujalaisille olemme luvanneet ensi vuoden Puriconin myyntipaikasta alennuksen ja ennakkovarausedun. Lisäksi olemme lähettäneet myyjille ja taidekujalaisille toimintaohjeet sähköpostiin. Mikäli teillä on kysyttävää, voitte lähettää sähköpostia osoitteeseen sales@puricon.fi

Olen hakenut ohjelmanjärjestäjäksi, miten toimin?

Olemme lähettäneet myös ohjelmanjärjestäjille sähköpostitse tietoa tilanteesta. Valituille ohjelmanjärjestäjille olemme myös tarjonneet mahdollisuutta siirtää ohjelma seuraavaan Puriconiin. Mikäli mieleesi tulee lisäkysymyksiä, voit lähettää sähköpostia osoitteeseen ohjelma@puricon.fi

Olen hakenut vapaaehtoiseksi työntekijäksi, miten toimin?

Myös vapaaehtoisiksi työntekijöiksi hakeneille olemme lähettäneet sähköpostia. Heille olemme luvanneet tiedottaa ennakkoon vapaaehtoisten haun avautumisesta. Mikäli sähköpostia ei näy, tarkistakaa vielä roskapostinne! Mikäli herää kysymyksiä, meille voi lähettää kysymykset sähköpostitse tyovoima@puricon.fi

Olen hakenut Nordic Cosplay Championship -karsintaan, miten toimin?

Kisojen järjestäjä Cosvision ry on lähettänyt kaikille hakijoille tietoa, miten karsinnan kanssa toimitaan. Karsinta järjestetään keväällä 2018 portfoliohakuna. Portfoliohausta on lisätietoa Cosvision ry:n lähettämässä sähköpostissa ja heiltä voi pyytää lisätietoja sähköpostitse info@cosvision.fi

Lisäksi Cosvision ry kustantaa myös järjestämiensä karsintojen voittajien avustajien lennot NCC-finaalimatkalle Närconiin.

Yhteenvetona pahoittelemme peruutuksesta aiheutunutta vaivaa ja mielipahaa. Päätös ei ollut helppo, ja teimme sen raskain mielin. Onneksi tilanteessa on myös hopeareunus: siirtämällä Puriconia pystymme korjaamaan teidän palautteenne pohjalta toimintaamme ja näin kehittämään Puriconia eteenpäin.

Kiitos kaikille vielä kerran antamastanne palautteesta ja kiitokset mukaan järjestelyihin jo tulleille!